torstai 2. elokuuta 2012

NIIN PALJON TAPAHTUU...

Tapahtumia on niin torpan pihalla kuin metsässäkin. Pihalla kasvit kasvavat ja metsässä marjat. Siinä välissä koittaa tälläinen noviisipuutarhuri ja -marjanpoimija touhuta! Nautin kyseisistä puuhista kovasti ja siksi haluan kaiken myös jakaa. Juttuja/hommia/tapahtumia on niin paljon ja kaikenaikaa, että niistä ei tahdo ehtiä kaikkea tallentaa saatikka jakaa, mutta tässä tulee jotain...
Viime syksynä istutin tähän kohtaan alennusmyynneistä ostettua Syysleimua, Tuoksukurjenpolvea ja Harmaakurjenpolvea. Tässä kaiken keskellä taitaa kukkia Harmaakurjenpolvi.
Tässä Peurankelloa, Siankärsämöä, Ruskolilja ja yksi koira...kuvaa jo vähän muodostuvaa kokonaisajatusta; luonnonkasvit ja istutetut kasvit sulassa sovussa, lilaa/lilahtavaa/sinistä/vaaleanpunaista, valkoista ja piristeenä oranssia ja mukana kaikessa tietenkin koirat!
Pellollamme vilja kasvaa ja kaiken yllä upea taivas. Tässä 18.7. klo 22.45.
Uuraisilta saatua Kuunliljaa, joka kaksi vuotta sitten istutettiin ja nyt kukkii ensimmäistä kertaa!
Kaunis muidenkin kuin minun mielestäni...
Alarinteen Jalonagervo, joka istutettiin kolmisen vuotta sitten ja nyt kukkii ensimmäistä kertaa. Alarinteestä tulee punainen eri sävyissään; tämän angervon lisäksi ainakin kahta eri ruusua istutettu.
Tästä alkavat taas kysymysosiot; ostin innoissani Haarajoen Puutarhan alennusmyynnistä mukavan oloisia perennoja ja ajattelin tyhmänä, että kuittiin tulee nimet. Myöhemmin vasta katsoin asiaa, eipä tullutkaan! Yllä oleva on käsittääkseni joku Akileija, mutta mikä?
Samalta ostosreissulta yläpihan kukkapenkkiin päätyivät oranssi Tulikellukka ja tämä oikealla oleva kauniin punertava kasvi, mikähän se olisi?
Saarijärveltä ystävän pihalta lähti mukaan tälläistä kukkaa, mikähän tässä olisi kyseessä?
Sain hankittua pihalle sademittarin. Tässä saldo väliltä 24.7.- 29.7 eli vettä tulee ihan kiitettävästi!

Vähän yli kolme vuotta olemme käyskennelleet myös torpan lähimetsissä. Kaksi edellistä kesää metsiin kyllä kasvoi mustikanvarpuihin lehtiä, mutta ei yhtään ainoata marjaa. Tänä vuonna tilanne on toinen, kiitos luultavasti parempien sääolojen. Minä en ole oikeastaan koskaan mustikoita poiminut vaikka syön talvella mustikkaa joka päivä ja nyt sain kerättyä mustikkaa 6 kiloa! Olen siitä varsin ylpeä vaikka tietysti monet propoimijat ovat poimineet toista sataa litraa jne.

2 kommenttia:

  1. Akileija voisi olla vaikka japanin- tai lapinakileija? Kellukan kanssa lienee Nepalinhanhikki ja Saarijärven kukka on harjaneilikka:)

    Auts, sinulla on tuo hankala kirjaintarkistus päällä, suosittelen poistamaan sen, sillä se hidastaa todella paljon kommetointia ja bloggeri oma roskasuodin toimii mainiosti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vastauksesta! Jos tosiaan bloggerin oma suodin toimii hyvin(vuodatuksella ei nimittäin toiminut), poistan kirjaintarkistuksen jos vain keksin miten!

    VastaaPoista