maanantai 8. lokakuuta 2012

TALVITELOILLE...

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna kävimme niin kuin varmasti monet muutkin laittamassa torppamme talviteloille. Paljon oli erilaista puuhaa niin sisällä kuin ulkona. Kylvin kylmäkäsittelyä vaativia siemeniä; Isokonnantataria kaivon eteen ja Mooseksen palavaa pensasta "Nannapenkin" taakse.
Vielä oli iloisia yllätyksiä kasvirintamalla. Kylvin alkukesästä 12 ruusupapua, joista 2 nousi ja nyt lopultakin toinen niistä kukki!
Muutenkin maisema & pihakin hehkuivat kauniina.
Keväällä, kun saavumme paikalle, on maisema taatusti toisennäköinen sillä metsurin kanssa on sovittu kolme "jättipuun" kaatamisesta. Tässä vielä kuvia puista.
Tältä ne näyttävät talon takaa.Tässä kuvan keskellä korkeimpina nousevat kolme kaadettavaa puuta ja niin kuin näkyy; vielä jää paljon puita pystyyn. Odotan myös haravoitavien/ympäriinsä lentävien lehtien vähentymistä. Vielä ensi keväänä joudun varmasti haravoimaan ja kärräämään sen 30 kottikärryllistä lehtiä, mutta eivätköhän ne seuraavana vuonna vähene!

Näin pimeä ja synkkäkin on näkymä tuvan toisesta ikkunasta, jonka takana nämä kolme kaadettavaa puuta vielä maisemaa pimentävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti