keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Ensimmäistä kertaa torpalla tänä vuonna!

Torppa on nyt ollut meillä kohta neljä vuotta, mutta sinne ei ole talvitietä eikä autolle löydy oikein kauempaakaan kunnollista paikkaa. Siksi emme ole talvisen kuin käyneet katsomassa, että paikat ovat kunnossa. Mutta nyt suorastaan poltteli päästä katsomaan pihaa, josta metsuri on tammikuun lopulla kaatanut kolme valtavaa puuta. Vanhin kuusi on laskujemme mukaan 71 vuotias. Kiskoimme tavarat torpalle pulkalla ja hyvin se sujui. Torppa myös lämpesi kamarin pönttöuunilla ja tuvan pattereilla riittävän läpimäksi. Oli ihanaa/raskasta hiihdellä torpan suhteellisen vaativissa maastoissa.
Hyvältä näytti! Ilmaa ja valoa oli tullut lisää vaikka oleilumme alkuun oli melko harmaa & tihkuinen päivä.

Sama maisema vähän toisesta suunnasta. Näkyy vintin kaunis ikkunakin hienosti.
Illalla tietenkin saunottiin.
Seuraavana aamuna aurinko nousi mukavasti saunan takaa.
Pakkanen oli yön aikana kiristynyt kovasti, jäädyttänyt ikkunat tuvassa ja maidon eteisessä. Tuvassa ja kamarissa kyllä pysyi sopiva lämpö.
Hiihtolenkillä maisema/aurinko jo enteili alkavaa lumimyräkkää.
Päiväkahvinaikaan aurinko kuitenkin vielä paistoi ihanasti pirtinpöydälle! Muutenkin oli mukavaa istuskella pöydän ääressä, kun näkymät olivat esteettömät kolmeen suuntaan. Nyt on sitten pihalla olevan puukasan muodossa tiedossa pitkäaikaista puusavottaa! Puista syntyy paitsi polttopuita myös penkkejä sopiville paikoille torpan maisemiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti