keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

PARASTA AIKAA!

Kesä on mielestäni kukkeimmillaan ja silti alkaa jo satoa tulla. Pari vuotta jänistin kesäkurpitsan kylvöä, kun en oikein tiennyt mihin ja minne. Tänä vuonna kesäkuun alkupuolella kylvin kesäkurpitsansiemenet ylärinteen lehtikompostiin ja samana iltana kuuntelin radiosta puutarhailtaa, jossa hyvin tietäväinen miessoittaja sanoi, että koskaan ei kannata kylvää kesäkurpitsaa ennen kesäkuun puoltaväliä. Huh, ajattelin, tuliko virhe, mutta ei suinkaan!
Näin komeaksi on kesäkurpitsa kasvanut ja alapuolella kuvassa ihka ensimmäinen oma kesäkurpitsa. Kuvassa myös kesäinen salaatti; jonkin verran omaa salaattia, omia timoja, tilliä, mäkimeiramia, minttua...jälkiruuaksi villivadelmatorttu.
Meillä päin vadelma aloittelee tuotatoaan, mutta joka päivä olen käynyt jonkin verran jo poimimassa. Mustikoita ei tänä vuonna meidän metsässä juuri ole. Kävin Evon reunalla Taruksessakin (ihanan kaunis alue) ja sain ehkä litran mustikoita melko pitkä huhkimisen jälkeen eli ostomustikoilla mennään! Nyt olen käymässä kaupungissa ja olen jo pakastanut 5 kiloa mustikoita ja käyn ostamassa vielä toiset viisi lisää. Mustikat ovat sitä parasta superfoodia talven kylmillä ja pimeillä!
Yläkukkapenkissä kukkivat Nepalinhanhikki, Kuunlilja, Malvikki, Punakärsämö...
Alapihan Nanna-penkissä kukkivat Kuunliljat.
Alapihalla kukkii myös Palava rakkaus. Ainoa viime vuotisen siemen/taimikasvatuksen tuloksista, jotka yllättivät iloisesti tänä vuonna! Laitoin taimet viime vuonna tähän penkkiin ja yhtään kukkaa en viime vuonna nähnyt, mutta tänä vuonna tilanne on toinen.
Palavan rakkauden kanssa samassa penkissä viime vuonna hankittu Kärhö. Kovasti on kiivennyt, mutta kukintaa vielä odotellaan.
Tämä näkymä ilahduttaa minua ehkä eniten! Omatarvehalkotuotanto on vihdoin neljän vuoden jälkeen saatu käyntiin! Puoliso sahaa ja pilkkoo, minä etsiskelen paikkoja ja rakennan pinoja.
Halkopino numero kaksi.
Kuvia myös halkotyömaalta, koska näky on melko hauska! Etten sanoisi esteettinen.
Tasaista kuivumista tässä varmaan tavoitellaan, mutta näyttävät vähän veistoksilta.
Halkotyömaa yhdeltä kantilta.
Bodendecker on ainoa ruusu, joka ei petä minua.
Luonto itse laittelee kauniita kukkakokonaisuuksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti