torstai 30. heinäkuuta 2015

Loma torpalla...

Nyt oli tarkoitus kahden viikon aikana saada kuistinrakennustöitä eteenpäin ja nehän edistyivät loistavasti! Timpuri ahkeroi kuistin katolle huovan ja kuistinrunkoon seinälaudat. Itse toimin apparina ja huoltojoukkoina. Oma duunini oli myös lasittaa puuttuvat ruudut, kitata ja maalata ensimmäinen pintakerros vanhoihin Metsäkylän Navetasta 5 vuotta hankkimiini ikkunoihin. Työmaani siirtyi alapihan liiterin tuntumasta tammen alle.
 Torpan pihan pikkupöytä sai poistetun/poistuneen maalin tilalle vernissaa.

 Näistä ikkunoista, joista yksi on yllä pihapöydällä, se minun haluni lasiverantaan sai alkunsa...Muutama kolmiruutuinen ikkuna löytyi torpalta ja ne tulevat kuistin päätyihin. Kaksi kumpaankin päähän. Sitten on yksi pieni ikkuna, joka tulee kuistinoven yläpuolelle, jota kuvassa markkeeraa vihreä pressu.. Sen sain täti Vihreältä eli Nannalta ja siitä Nanna kertoo seuraavaa;"Artjärvellä oli Kirkonkylän koulussa opettajana Albert Salonen, joka rakennutti Koulutielle, koulua vastapäätä tien toiselle puolelle itselleen talon eläkepäivikseen. Tontti tai tilaksi sitä kutsutaan, vaikka olikin vain puolen hehtaarin kokoinen, erotettiin päätilasta 1918 ja rakentaminen aloitettiin ilmeisesti saman tien. Sen aikaiseen tapaan toisessa kerroksessa oli kylmä vintti, jonne johti vain tikkaat. Ikkunat olivat yksinkertaiset. Teille tullut ikkuna on sieltä yläkerrasta. Yläkerran ikkunat jouduttiin uusimaan kokonaan, kun se rakennettiin talvilämpimäksi."
Näin pitkälle kuistia saatiin tänä kesänä.
Yksi päivä 
pidettiin varsinaista vapaata ja käytiin Padasjoella ITE-taitelija Enni Idin mökillä, joka on kokonaistaideteos. Lisäksi vietettiin aikaa hienossa näyttelyssä Ars Auttoisissa.

 Perennapenkki.
Onkohan tämä sormustikukka? Muistelen hankkineeni pari tainta Hyötykasviyhdistyksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti