tiistai 28. helmikuuta 2012

Huussin kunnostus

Keväällä 2010 Huussi näytti vielä tälläiseltä
Huussi muistuttaa vesivanereineen vähän jotain työmaahuussia ja lisäksi se on kallellaan pellolle. Eli siinäkin mielessä vähän ikävä käydä siellä, kun tuntuu, että huussi kaatuu.
Seuraavassa vaiheessa perheen miehet ovat nostaneet huussin pystyyn ja me miniän kanssa olemme maalanneet puuosat.
Yllä olevassa kuvassa näkyy vasemmalla navetan kivijalka, jonka päälle saattaa nousta vielä jonkinlainen rakennus. Tästä syystä huussia vain uusittiin eikä rakennettu uutta. Huussi saattaa siirtyä rakennustöiden alta muualle jossain vaiheessa.
Alla olevassa kuvassa viime kesältä huussi on saanut vihreän värin ja kaivon viereen etualalle on tullut istuinryhmä kotikylppäristä tarpeettomaksi jääneistä teakritilöistä ja meijerin vanhoista tiilistä.

10 kommenttia:

 1. Huussi näyttää niin pieneltä ja somalta tossa kuusten katveessa. Kai sieltä löytyy asian mukainen kuivakäymäläjärjestelmä? ;)Meilläkin suunnitellaan huussiremonttia ensi kesälle, vanha on nuhjuinen ja katto vuotaa, joten tuumittiin että vois rakentaa uuden, tai ainakin uudistaa vanhaa. Haaveena olisi saada sinne toimiva kompostointi järjestelmä kaikelle kotona syntyvälle biolle. Terveisin kuivakäymälä friikki :)

  VastaaPoista
 2. Anne; sitä asianmukaista järjestelmäähän sieltä ei kyllä valitettavasti löydy. Ihan vaan tavallinen hyvin kompastoituva jutska. Meillä, kun toistaiseksi riittää tuota puunpurua. Tuossa huussissa ei riitä korkeus mihinkään. Ehkä sitten uuteen saadaan hyvät systeemit. Mitä suosittelet? Oli muuten tosi hyvä, toimiva ja yksinkertainen tuo sinun suosittelemasi "saavi"- komposti. Torpalla oli nyt kaksi sellaista.

  VastaaPoista
 3. Se kompostoituva jutska kyllä kuulostaa ihan oikealta kuivakäymälältä, järjestelmän ei tarvitse olla monimutkainen ostohärveli, pääasia että homma toimii, on hajuton ja multaa syntyy. Ainoastaan valuvien nesteiden käsittely voisi olla tarpeen(imeytys, haihdutus, talteenotto)
  Ai sulla on saavi -kompostori, mahtavaa!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on hyvä, että Anne kommentoit! Juu, kompostointi toimii hyvin, mutta koitin tuossa vedota korkeuteen juuri noissa valuvien nesteiden käsittelyssä. Sitten keksinkin, että pienellä kaivuhommalla saan senkin ratkaistua. Toteutusta on tässä aikaa miettiä vielä ennenkuin kevätkausi torpalla alkaa.

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa mielenkiintoiselta blogilta :) Rakastan historiaa ja vanhoja rakennuksia. Jään mielelläni seurailemaan kuinka projektinne etenee!

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Minäkin seurailen mielenkiinnolla sinun ja Kåren blogia, kun se Marin & Nooan blogin kautta löysin. Teidän bloginne sai minutkin pohtimaan postausta koirablogiimme Kessen ja Nopen hihnakäyttäytymisestä.

  VastaaPoista
 7. Meillä on mökin ulkohuussissa Biolanin kuivakäymälä, se semmonen yönsininen malli(myy mm. jokanaisen unelmakauppa K-rauta ja näyttipä noita tököttävän jonoksi asti rauta prismassakin ;)), ei vaadi korkeutta juurikaan,ei hajuhaittoja helppo asentaa ja on ihan pelittävä ratkaisu, nesteet menee kanisteriin/astiaan jonka koon voi itse määritellä ja se muu kama isoon kahvalla varustettuun säiliöön, perään painetaan hanikasta purua ja kun täyttyy niin kahvasta kiinni ja hups vaan lehtikompostiin :D

  VastaaPoista
 8. Heippa edelleen, blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 9. Voi, mikään muu ei tee niin kesäistä oloa kuin ulkohuussin näkeminen. Ihanat huussikuvat. Eikä mikään ole niin mukavaa kuin istahtaa kesäaamuna rauhassa huussiin, antaa oven olla auki ja kuulla lintujen konserttia, kärpästen ja pörriäisten surisuttaessa. Tästä tuli nyt tällainen huussiviesti, mutta mitäs olit laittanut niin tunnelmalliset huussikuvat :-D

  VastaaPoista
 10. Kiitos huussiviestistä! Huussi on tosiaan oleellinen osa kesää, joten miksi ei siitä voisi kirjoitella vaikka kuinka paljon. Nyt, kun en oman torpan huussiin pääse, lueskelen aina sillöin tällöin Esa Keron ja Juhani Seppovaaran Huussi- kirjaa. Tylsäksi Mörökölliksi sinulla on paljon ihania kasveja ja lisää pukkaa!

  VastaaPoista