perjantai 18. toukokuuta 2012

Pari päivää torpalla

Alkuviikon pariksi vapaapäiväksi suuntasimme koirien kanssa kohti torppaa. Alkuvalmistelut alkoivat jo sunnuntai-iltana töistä tullessa, kun kävin hakemassa Herttoniemen siirtolapuutarhasta tuttavilta Humalan- taimia. Maanantaiaamuna matkan varrelta työtoverin puutarhasta Mallusjoelta mukaan tuli Vuorenkilpeä, kevätesikkoa, lumikukkaa ja jotain kolmatta. Lisäksi sain työtoverilta Ariel- siemenperunaa, jota olin jo aiemmin suunnitellut tänä vuonna laittavani. Torpalla haravointi tuli suoritettua loppuun ja kasvit istutettua. Uusi perunapenkki jäi seuraavaan kertaan, joka on viikon päästä. Silloin alkaa totinen istutus- ja kylvösessio, kun aikaakin on ruhtinaalliset kolme päivää!
 Tässä Humalaa ja saadut kukat.
Vuorenkilpeä eli ruman kaivon naamiointi, vaihe 1. Vuorenkilven ja kaivon väliin istutan vielä Isokonnantataria ja ehkä lisään vähän vielä Vuorenkilpiä, kun tuohon oikealle jäi vähän aukkoa.
Vasemmalla "vanha" perunamaa, johon tänä vuonna laitan Härkäpapua, hernettä ja avomaan kurkkua. Uusi perunamaa kaivetaan polun oikealle puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti