lauantai 5. toukokuuta 2012

VIHDOIN

pääsin koirien kanssa 24.4. torpalle useammaksi päiväksi. Arvelin, että lunta saattaa olla ja olihan sitä! "Pihatietä" pääsi vain puoleen väliin autolla ja kottikärryillä lykkäsin tavarat autolta mökille. Lunta oli sen verran paksulti, että kottikärry juuttui vähän väliä, mutta parilla kuormalla sain silti kaikki tarvittavat perille. Saavuttaessa piha oli puoliksi lumen peittämä. Ensimmäisenä päivänä siivosin sisällä hiirenkakkoja ja lämmitin. Tuvan pattereihin laitoin vain pienen lämmön, mutta pääasiassa lämmitin kamarin pönttöuunilla. Pönttöuuni on mielestäni yksi maailman parhaimmista keksinnöistä; muutamalla puulla saa hyvän pitkäaikaisen lämmön.
                                                      Kamarin uuni & lämmityspenkki
Seuraava aamu valkeni aurinkoisena ja hieno usva peitti pellon. Varsinaiset ulkotyöt aloitin huussin tyhjennyksellä. Sitten kasasin hankkimani kompostikehikot.
Olin aika pitkään pohtinut minkälaiset lehtikompostit laittaisin. Välillä olin laudoista rakennettujen kannalla, mutta päädyin hinta/laatu/kestävyys vertailulla kuitenkin näihin rautalankaversioihin.
Kolmessa päivässä kehikot täyttyivät, mutta piha on 1/3 lumenpeitossa, joten haravoitavaa riittää vielä seuraavalla kerralle. Vähän yli viikon päästä pääsen torpalle seuraavan kerran ja silloin on haravoinnin lisäksi ohjelmassa uuden perunapellon kaivaminen/kääntäminen.
Nokkosperhonen viihtyi kompostikasan päällä.


Siivotut yrttikehät vihersivät lumen keskelllä

3 kommenttia:

  1. Pönttöuunit on ihan parhaita! Ihania pulleavatsaisia lämpöpattereita, niin halittavia :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, pönttöuunit ovat symppiksiä! Luovat kodikasta tunnelmaa. Katselin laittamiasi lehtikomposteja. Enpäs ole tullut ajatelleeksi, että noinkin simppeli versio on olemassa. Sopisi meidänkin pihalle.

    VastaaPoista
  3. Pönttöuunit ovat ihania. Taputtelen aina lämmmittäessä monta kertaa uunin pintaa. Sitähän siis pitääkin kokeilla onko uuni lämmennyt, mutta aina se on yhtä mukavaa. Harvempi sitä kai sähköpattereita taputtelee? Nuo kehikot eivät minusta mitään kauniita ole, mutta menettelevät takapihalla. Hinta niissä on kohdallaan 9,90/kpl Biltemasta.

    VastaaPoista